Nieuws

Home/Over ons/Nieuws
Nieuws2018-09-14T17:03:12+02:00

Nieuws

Inframotion brengt M2M en IOT-oplossingen naar Benelux

Categories: IT Procurement, Partners|

Inframotion, leverancier van IT-diensten op maat, biedt vanaf vandaag ook machine-to-machine (M2M) en Internet of Things (IoT) oplossingen. Hiertoe heeft Inframotion een exclusieve overeenkomst gesloten met Hongdian, wereldwijde leider op het gebied van M2M en IOT-producten en diensten. Het gehele Hongdian portfolio wordt beschikbaar gemaakt in de Benelux.

Volledig portfolio aan industriële wireless oplossingen

Hongdian logo - M2M & IOT solutions

Hongdian ontwikkelt draadloze communicatietechnologie sinds 1997. Sindsdien heeft het van oorsprong Chinese bedrijf zich binnen dit veld ontpopt tot marktleider. Een aantal producten en diensten die Inframotion in de benelux zal leveren zijn:

  • Industriële routers en modems: IOT en M2M modems en routers voor 3G, 4G en 5G. De routers bevatten onder andere WIFI5, WIFI6 en industriële poorten zoals Serieel, GPIO, I2C en Canbus. High bandwidth, low power WAN en narrow-band IoT behoren tot de mogelijkheden.
  • Edge computing gateways: specifiek voor IoT-oplossingen die edge computing vereisen.
  • Mobile DVR: hoge kwaliteit real-time video recording en monitoring voor transport en logistiek.
  • LoRa: Long Range, low power wide-area network (LPWAN) technologie ondersteunt door NB-IoT.
  • Industriële Android PC’s: intelligente controllers met een laag energieverbruik om apparaten smart te maken.
  • IOT cloud-platform: een cloud-gebaseerd IoT-device managementsysteem, speciaal ontwikkeld om de extreme schaal en complexiteit van IoT-toepassingen beheersbaar te maken op basis van automatisering.
  • Verticale integratie: totaaloplossingen voor specifieke sectoren, waaronder logistiek, smart cities, beveiliging en gezondheidszorg. Draadloze connectiviteit, software, sensoren en andere technologie worden hiervoor naadloos geïntegreerd één totaaloplossing, zoals videosurveillance van transport, distributie en smart-metering van electra en industriële automatisering.
  • Oplossingen op maat: met een R&D-afdeling van meer dan 300 engineers, kunnen Inframotion en Hongdian op maat gemaakte oplossingen leveren voor een breed scala aan M2M- en IOT-toepassingen.

Uitbreiding gepland in de komende jaren

In 2020 zal Hongdian naar de beurs gaan in Hongkong. Met deze beursgang zal Hongdian de internationale expansie vergroten en het productaanbod verder verbreden en versterken. Dit betekent dat de klanten van Inframotion dus nog meer krachtige draadloze oplossingen kunnen verwachten.

Neem voor meer informatie contact op met Inframotion.

Inframotion sluit partner overeenkomst met Equinix

Categories: Geen onderdeel van een categorie|

Niche distributeur Inframotion sluit een partner overeenkomst met Equinix.

Door de partner overeenkomst kunnen de klanten van Equinix profiteren van de kennis en expertise van Inframotion uiteraard in combinatie met scherpe prijzen en snelle levertijden.

Inframotion is gespecialiseerd in datacenter infrastructuur oplossingen voor switches, routers, servers etc.

Naast deze producten heeft Inframotion een aantal distributie overeenkomsten o.a. op het gebied van datamanagement.

Inframotion opent kantoor in Verenigd Koninkrijk

Categories: Geen onderdeel van een categorie|

Inframotion is verheugd om de opening aan te kondigen van een nieuw kantoor in het Verenigd Koninkrijk.

Het VK is een grote markt, en heeft een sterke focus op asset recovery. Daarnaast starten nieuwe vendoren vaak eerst in Engeland. Hierdoor ontstaan veel interessante mogelijkheden om hardware te sourcen die in de rest van Europa nog niet gebruikt wordt. Inframotion speelt hier op in door een een gateway naar het vasteland te bieden voor Britse vendoren .

Het nieuwe kantoor, gevestigd in de omgeving van Monmouth, wordt geleid door Andrew Hammond. Andy heeft meer dan 15 jaar ervaring met het bouwen van strategische partnerships in de ICT sector, waardoor hij over een groot netwerk beschikt. Samen met de rest van het team staat Inframotion nu klaar om de IT-investeringen van Britse resellers en service providers te helpen optimaliseren. In de woorden van Andy:

“Mijn doel voor de komende jaren is om Inframotion als value added distributor te positioneren in het Verenigd Koninkrijk. Dankzij het beproefde Inframotion businessmodel, kunnen we snel nieuwe nieuwe routes-to-market creëren voor ons portfolio aan technische oplossingen en zelfstandige producten. Dit geeft ons een krachtige competitieve voorsprong.”

Om de groei van het Britse kantoor te versnellen, zoekt Inframotion nieuw sales talent. Zijn nieuwe uitdagingen aangaan en onderdeel zijn van een groeiend team jouw goede voornemens voor 2019? Neem dan contact met ons op via info@inframotion.nl. We zijn benieuwd naar wat we samen kunnen bereiken!

InfraMotion voegt geavanceerde software voor databeheer en -analyse van Index Engines toe aan portfolio

Categories: Geen onderdeel van een categorie, Partners|

logo_index_enginesInfraMotion, een wereldwijd actieve leverancier van ICT-diensten op maat, heeft de data-oplossing voor zoeken, indexering en beheer van Index Engines aan het portfolio toegevoegd. Index Engines levert een software-oplossing voor het beheer van omgevingen vanaf 20TB tot en met enterprises met Petabytes aan ongestructureerde data. Maar het sorteren van grote ongestructureerde datasets kost veel tijd en middelen, waardoor al snel wordt gekozen voor een schadelijk beleid van ‘niets doen’.

De exponentiële groei van ongestructureerde data heeft tot gevolg dat organisaties geen volledige kennis hebben over de informatie die op hun systemen staan. Dit levert problemen op rond security en compliance, waaronder het vinden en beheren van persoonsgegevens zodat aan de verplichtingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie kan worden voldaan.
De unieke oplossing van Index Engine levert een diepgaand overzicht op van alle vormen van storage binnen de organisatie. Van de actieve NAS tot aan de tape backup. Met Index Engines krijgen klanten de middelen om alle door gebruikers gegenereerde content binnen de organisatie te vinden, rapporteren en beheren. Met deze informatie kan vervolgens worden aangewend om de security, data governance, archivering, migratie en tiering naar een hoger plan te tillen.

Het platform is zeer schaalbaar en is daarmee uiterst geschikt voor managed service providers die de omgevingen van hun klanten in beheer hebben. Deze omgevingen kunnen ze stroomlijnen door ongebruikte data te verwijderen die niet meer hoeft te worden bewaard voor juridische doeleinden. Tegelijkertijd worden gevoelige gegevens waar bewaarplicht voor geldt geplaatst in een geïntegreerd en doorzoekbaar archief. De integratie met Active Directory maakt rapportages per afdeling mogelijk en geeft inzicht in de toegangsbevoegdheden van de data.

“De technologie van Index Engines is echt uniek en heeft zichzelf bewezen”, zegt Tjeerd Bloembergen, founding partner bij InfraMotion. “Met hun snelle en uitgebreide data-analyse geeft Index Engines aan MSP’s de mogelijkheid om waardevolle storage vrij te maken bij hun klanten, soms zelfs met besparingen van 40 tot 60 procent. De kosten vallen hierdoor veel lager uit en het verkleint de kans op datalekken.”

InfraMotion wordt per direct de wereldwijde distributeur van het platform voor managed service providers (MSP’s).

InfraMotion gaat partnerschap met Komprise aan voor geavanceerd beheer van ongestructureerde data

Categories: Geen onderdeel van een categorie|

InfraMotion, een wereldwijd opererende leverancier van IT-diensten op maat, heeft een distributiecontract gesloten met Komprise, marktleider op het gebied van intelligent datamanagement in de cloud. Komprise is geschikt voor zowel Managed Service Providers (MSP’s) als organisaties met hun eigen cloudomgevingen en garandeert snelheid, efficiency en een korte terugverdientijd.

Databeheer is al tientallen jaren een grote uitdaging voor bedrijven. De exponentiële groei van gegenereerde gegevens heeft de complexiteit hiervan alleen maar vergroot. Het gebrek aan zichtbaarheid in ongestructureerde data als documenten en losse bestanden resulteert in onnodig gebruik van dure opslagmiddelen. Onderzoek laat zien dat 60 tot 80 procent van de zakelijke data ‘koud’ is en al minstens twee jaar niet wordt gebruikt. Dat terwijl het ruimte in beslag neemt in de NAS-omgeving.

De oplossing van Komprise analyseert complexe datasets binnen vijftien minuten na implementatie en toont volledige informatie over het datagebruik binnen de organisatie. Dankzij de geavanceerde analytics engine kunnen gebruikers een gedetailleerde schatting maken van toekomstig datagebruik op basis van patronen die tot vijftien jaar teruggaan. Beheerders kunnen zo effectieve capaciteitsplannen en gedetailleerde ROI-overzichten opstellen binnen een duidelijke en eenvoudige gebruiksinterface.

De analyses van Komprise zorgen ervoor dat data automatisch kosteneffectief wordt geplaatst binnen de omgeving. Bedrijfskritische informatie wordt op de NAS gehouden voor volledige en onmiddellijke beschikbaarheid. De koude data wordt daarentegen geplaatst op goedkopere storagemedia zodat deze wel bewaard blijft zodat de organisatie aan bewaarregels voldoet, maar geen dure IT-middelen opeist. Komprise is technologieneutraal en compatibel met alle grote NAS-omgevingen, waaronder Isilon en NetAPP.

“Bij InfraMotion zijn we er zeer trots op dat we Komprise hebben toegevoegd aan ons brede portfolio van technologische oplossingen voor MSP’s en organisaties met private clouds”, zegt Tjeerd Bloembergen, partner bij InfraMotion. “Hun technologie is de oplossing voor een grote uitdaging voor IT-organisaties die alleen maar prangender is geworden door de exponentiële datagroei. Komprise geeft onze partners de mogelijkheden om de data-efficiëntie van hun klanten significant te verbeteren en hun storagekosten te beperken.”

De oplossingen van Komprise zijn per direct beschikbaar.

De circulaire economie is ook voor u van belang

Categories: IT Procurement, Verantwoord ondernemen|

Circular economy

Source: BGS Studios

De circulaire economie kan overkomen als een hype waar in de praktijk weinig van terecht gaat komen. De ICT zit immers vol met buzzwords en dit kan daar eentje van zijn. Maar de realiteit is dat een circulaire insteek een harde eis aan het worden is. Niet alleen vanuit de overheid, die elektronisch afval tegen wil gaan, maar ook vanuit de eindklant. Zij willen kosten besparen en tegelijkertijd verantwoord ondernemen. Deze ontwikkeling gaat een steeds grotere impact hebben op de aanschafstrategie van ICT-organisaties. Om u te helpen met deze veranderingen geven we in dit artikel antwoord op drie veelgestelde vragen over de circulaire economie.

Wat is de circulaire economie?

Waarschijnlijk heeft u al eens te maken gehad met de circulaire economie zoals deze zich voordoet in de consumentenmarkt. Recycling, het gebruik van afbreekbare materialen en het gebruik van ‘afval’ als brandstof (compost is een voorbeeld hiervan) zijn allemaal een onderdeel van de circulaire economie. In de kern gaat het om alles dat de ‘produceren-consumeren-weggooien’-ketting doorbreekt. Een product wordt in plaats daarvan hergebruikt, produceert geen afval, of alleen afval dat kan worden aangewend in een ander product of proces.

De grote uitdaging bij ICT componenten is dat er verschillende metalen worden verwerkt in de apparatuur, vooral in de circuits en de chips. Sommige van deze metalen zijn zeldzaam en kostbaar. Denk aan goud, zilver en platinum. Andere zijn ronduit giftig, zoals arsenicum en lood. Daarom is het erg belangrijk om de levensduur van hardware te maximaliseren en zoveel mogelijk te recyclen. Dit om kosten te besparen, maar ook ten behoeve van het milieu. Mede daarom neemt Inframotion de circulaire economie uiterst serieus.

Hoe haalbaar is de circulaire economie?

Het goede nieuws is dat de circulaire economie aan een opmars bezig is. Volgens het World Economic Forum is het niet langer een proof of concept, maar heeft het daadwerkelijk invloed op bestaande economische modellen. Grote bedrijven hebben circulaire principes reeds toegevoegd aan hun activiteiten. Denk aan precieze metingen van gebruik en slijtage en het aanbieden van goederen als diensten om de levensduur te verlengen.

Inframotion ondersteunt dit soort groene initiatieven door alternatieven te bieden voor de manier waarop ICT wordt gebruikt. Het is nog steeds mogelijk om hard- en software te kopen, maar huur en lease horen ook tot de mogelijkheden. Wij faciliteren ook de recycling van de hardware. Systemen die niet langer bruikbaar zijn in de ene markt, kunnen in een andere markt eventueel nog prima mee. En mocht dat niet het geval zijn, dan zorgen wij ervoor dat alle afgevoerde hardware wordt ontdaan van herbruikbare materialen. Of verwerken giftige metalen op een verantwoorde manier zodat deze niet in het milieu terecht komen.

Wie eist een circulaire aanpak?

Het zijn niet alleen overheden die een groener beleid bij bedrijven willen afdwingen, hoewel wetgeving een belangrijk aanduwer blijft voor verantwoord lifcycle- en afvalbeheer. Steeds meer bedrijven merken dat verantwoord ondernemerschap goed op hen afstraalt en de marktpositie verstevigt. Werk maken van de circulaire economie is daar een onderdeel van.

Andersom geldt echter dat het niet invoeren van een verantwoord beleid het imago sterk negatief beïnvloedt. Daarom zijn bedrijven de overheden steeds vaker voor op dit punt en worden zij proactief -ook al is de wetgever nog niet zo ver. Sociale druk begint de politieke druk in te halen als reden voor bedrijven om sociaal verantwoord te ondernemen. Dat wil niet zeggen dat overheden geen rol meer spelen. De meeste regering, waaronder de Europese Unie, blijven aanmoedigingsbeleid voeren voor sociaal verantwoord ondernemerschap. Het is raadzaam daar naar te kijken.

Het cirkeltje rond

We kunnen de snelst groeiende afvalstroom van Europa afremmen door de levensduur van apparaten te verlengen en gebruikte ICT-hardware te recyclen of op een verantwoorde manier af te voeren. Zo helpt Inframotion klanten om te voldoen aan hun maatschappelijke én zakelijke doelstellingen terwijl ze naar een circulaire economie toewerken.

Als u meer wilt weten over wat Inframotion voor u kan betekenen, neem dan contact op met ons.

Ga naar de bovenkant