logo_index_enginesInfraMotion, een wereldwijd actieve leverancier van ICT-diensten op maat, heeft de data-oplossing voor zoeken, indexering en beheer van Index Engines aan het portfolio toegevoegd. Index Engines levert een software-oplossing voor het beheer van omgevingen vanaf 20TB tot en met enterprises met Petabytes aan ongestructureerde data. Maar het sorteren van grote ongestructureerde datasets kost veel tijd en middelen, waardoor al snel wordt gekozen voor een schadelijk beleid van ‘niets doen’.

De exponentiële groei van ongestructureerde data heeft tot gevolg dat organisaties geen volledige kennis hebben over de informatie die op hun systemen staan. Dit levert problemen op rond security en compliance, waaronder het vinden en beheren van persoonsgegevens zodat aan de verplichtingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie kan worden voldaan.
De unieke oplossing van Index Engine levert een diepgaand overzicht op van alle vormen van storage binnen de organisatie. Van de actieve NAS tot aan de tape backup. Met Index Engines krijgen klanten de middelen om alle door gebruikers gegenereerde content binnen de organisatie te vinden, rapporteren en beheren. Met deze informatie kan vervolgens worden aangewend om de security, data governance, archivering, migratie en tiering naar een hoger plan te tillen.

Het platform is zeer schaalbaar en is daarmee uiterst geschikt voor managed service providers die de omgevingen van hun klanten in beheer hebben. Deze omgevingen kunnen ze stroomlijnen door ongebruikte data te verwijderen die niet meer hoeft te worden bewaard voor juridische doeleinden. Tegelijkertijd worden gevoelige gegevens waar bewaarplicht voor geldt geplaatst in een geïntegreerd en doorzoekbaar archief. De integratie met Active Directory maakt rapportages per afdeling mogelijk en geeft inzicht in de toegangsbevoegdheden van de data.

“De technologie van Index Engines is echt uniek en heeft zichzelf bewezen”, zegt Tjeerd Bloembergen, founding partner bij InfraMotion. “Met hun snelle en uitgebreide data-analyse geeft Index Engines aan MSP’s de mogelijkheid om waardevolle storage vrij te maken bij hun klanten, soms zelfs met besparingen van 40 tot 60 procent. De kosten vallen hierdoor veel lager uit en het verkleint de kans op datalekken.”

InfraMotion wordt per direct de wereldwijde distributeur van het platform voor managed service providers (MSP’s).