InfraMotion, een wereldwijd opererende leverancier van IT-diensten op maat, heeft een distributiecontract gesloten met Komprise, marktleider op het gebied van intelligent datamanagement in de cloud. Komprise is geschikt voor zowel Managed Service Providers (MSP’s) als organisaties met hun eigen cloudomgevingen en garandeert snelheid, efficiency en een korte terugverdientijd.

Databeheer is al tientallen jaren een grote uitdaging voor bedrijven. De exponentiële groei van gegenereerde gegevens heeft de complexiteit hiervan alleen maar vergroot. Het gebrek aan zichtbaarheid in ongestructureerde data als documenten en losse bestanden resulteert in onnodig gebruik van dure opslagmiddelen. Onderzoek laat zien dat 60 tot 80 procent van de zakelijke data ‘koud’ is en al minstens twee jaar niet wordt gebruikt. Dat terwijl het ruimte in beslag neemt in de NAS-omgeving.

De oplossing van Komprise analyseert complexe datasets binnen vijftien minuten na implementatie en toont volledige informatie over het datagebruik binnen de organisatie. Dankzij de geavanceerde analytics engine kunnen gebruikers een gedetailleerde schatting maken van toekomstig datagebruik op basis van patronen die tot vijftien jaar teruggaan. Beheerders kunnen zo effectieve capaciteitsplannen en gedetailleerde ROI-overzichten opstellen binnen een duidelijke en eenvoudige gebruiksinterface.

De analyses van Komprise zorgen ervoor dat data automatisch kosteneffectief wordt geplaatst binnen de omgeving. Bedrijfskritische informatie wordt op de NAS gehouden voor volledige en onmiddellijke beschikbaarheid. De koude data wordt daarentegen geplaatst op goedkopere storagemedia zodat deze wel bewaard blijft zodat de organisatie aan bewaarregels voldoet, maar geen dure IT-middelen opeist. Komprise is technologieneutraal en compatibel met alle grote NAS-omgevingen, waaronder Isilon en NetAPP.

“Bij InfraMotion zijn we er zeer trots op dat we Komprise hebben toegevoegd aan ons brede portfolio van technologische oplossingen voor MSP’s en organisaties met private clouds”, zegt Tjeerd Bloembergen, partner bij InfraMotion. “Hun technologie is de oplossing voor een grote uitdaging voor IT-organisaties die alleen maar prangender is geworden door de exponentiële datagroei. Komprise geeft onze partners de mogelijkheden om de data-efficiëntie van hun klanten significant te verbeteren en hun storagekosten te beperken.”

De oplossingen van Komprise zijn per direct beschikbaar.