Wie verschillende leveranciers van IT-supportdiensten bekijkt zal merken dat de tarieven enorm uiteenlopen. Dit komt door verschillen in aanpak op het gebied van sourcing, channelstrategie en extra dienstverlening. Deze verschillen kunnen van grote invloed zijn op uw kostenplaatje. Zo is Inframotion in staat om de kosten tot wel 40 procent te verlagen. In dit artikel lichten we toe hoe we dat voor elkaar krijgen.

Wereldwijde sourcing
Laten we beginnen met het effect die de manier van sourcing heeft op de prijs. Klanten die afhankelijk zijn van louter lokale leveranciers zijn overgeleverd aan de eventuele aanbiedingen die deze leveranciers toevallig kunnen overleggen. Maar markten is in ieder land anders, waardoor de oplossing of dienst die jij nodig hebt kan elders veel goedkoper kan zijn. Daar kun je echter niet van profiteren als het aantal leveranciers beperkt is.

Inframotion kiest zijn toeleveranciers wereldwijd en is dus niet beperkt tot een klein aantal regio’s. Hierdoor kunnen we de beste oplossingen leveren tegen de meest gunstige tarieven. Hetzelfde geldt voor support. Wij bieden volledige leveranciersgarantie op nieuwe apparatuur, maar sourcen het wereldwijd. Zo krijgen we altijd de beste prijs.

Focus op een gezond partnerkanaal
Resellers en MSP’s vormen een belangrijk deel van de klantenbasis van ICT-leveranciers. Deze partners hebben specialistische kennis en onderhouden persoonlijke relaties die voor leveranciers en distributeurs heel moeilijk op te bouwen zijn. Soms willen leveranciers echter een voordeeltje op de korte termijn behalen en de partners overslaan. Directe verkoop lijkt wellicht aantrekkelijk. Maar in veel gevallen hebben de leveranciers de kennis noch de diensten in huis waar resellers en MSP’s wel over beschikken. Leveranciers kunnen ook extreem inflexibel zijn en hun klanten geen ruimte geven om hun eigen strategie te volgen. De Total Cost of Ownership kan daardoor hoger uitvallen dan verwacht.

Inframotion kiest voor een gezonde en consistente channelstrategie en verkoopt alle producten en diensten via partners. Wij ondersteunen resellers en MSP’s bij het binnenhalen van nieuwe contracten en het genereren van hogere marges, en helpen met het terugbrengen van de kosten.

Vergeet end-of-lifecycle niet
Extra diensten hebben meestal een meerprijs. Helaas geldt dat ook voor diensten die je uiteindelijk echt nodig hebt om aan je zakelijke behoeften te voldoen. Een prominent voorbeeld is wat je doet met de hardware die je niet meer nodig hebt. In de datagevoelige en circulaire economie van nu zijn gecertificeerde data-wipes en verantwoorde verwerking van overbodige hardware een must voor asset- en risicomanagement.

Deze en andere essentiële diensten maken standaard deel uit van het portfolio van Inframotion, zonder verborgen kosten. Wij assisteren u bij het maximaliseren van de lifecycle van uw IT-apparatuur en het doorverkopen van gebruikte systemen. Indien doorverkoop niet mogelijk is, strippen we de onderdelen en materialen zodat deze kunnen worden hergebruikt. Alles uiteraard volgens de regels van duurzaam ondernemen.

Dat is niet alles
Inframotion kan op meer manieren helpen bij het terugbrengen van de kosten en het uitbouwen van uw business. Omdat we oplossingen op maat bieden, kunnen we altijd en manier bedenken om uw winst te vergroten. Wilt u meer weten over Inframotion, neem dan contact met ons op.